OVER ONS

de geboorte:

‘t Idee was op de residentie van onze grote Grad in de Baljuw geboren onder het genot van een lekker pilske en een harinkske in het jaar 1996. We waren al aantal jaren met elkaar wezen carnaval vieren,  en we vonden het wel leuk om allemaal dezelfde kiel aan te doen, met dezelfde naam erop. Uit respect voor die grote mens en zijn harde stem, hebben we maar de naam gekozen die hij mooi vond. Unaniem was overigens iedereen het er over eens dat het ook wel het beste idee was: we zijn altijd bij elkaar met de carnaval, zonder dat we iets afspreken oftewel vrijheid blijheid, niks moet, alles mag. De naam Los Zand kreeg zijn eerste levenslicht. Daarnaast hadden we met zijn allen (behalve Han, anders is het geen Geheim Road) besloten om Han vrijwillig aan te wijzen tot onze eerste prins.


Inmiddels gaat het gaat al aardig berg afwaarts met ons, want vroeger hadden we nog een residentie. We mochten toen bij Joep boven, dingen verzinnen (want daar zijn we goed in), prutsen (kunnen we ook) en drinken(… ).Tegenwoordig doen we het in een grote loods in de polder. Het is er ooit ijskoud en soms snik heet. We dachten dat dat aan de kachel lag, maar dat heet jaargetijden. (Een kachel hebben we helemaal niet.) Verder doen we een aantal dingen bij de leden thuis, en eerlijk is eerlijk, de regerende hoogheid is wat vaker aan de beurt.
We zijn nu als club al zo oud dat we onze eerste kiel hebben versleten. (Behalve Henk, want die is er maar de halve tijd) Gelukkig zijn wij zelf , op een rug en een paar knieën na, nog lang niet versleten.

Hoeveel leden hebben wij? Voor het antwoord op deze vraag willen we graag de woorden citeren van Charles en George uit het interview van Café Zout (12 december 2004): ‘k zou het echt nie weten. Wij stellen ons zelf geen moeilijke vragen, de enige vraag die wij ons stellen is: “Is het lapgeld nou al op?” 

Als je denkt dat je als vreemde lid kunt worden dan heb je het fout, probeer maar eens door onze ballotagecommissie te komen. Maar: wie niet waagt …