U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

       

virus anders carnaval

Dat is het nieuwe thema

van het Osse carnaval 2021.

Een echt carnaval hebben we niet, dus doen we het dit jaar anders.

 

Meer over SCVO vind je hier

Kekt Oss Gaon!

 

2018

Os(s) toont zijn ballen

waar het nou echt over ging weet ik ook niet. Zal het eens na vragen, maar het zag er weer prachtig uit.

2017

't Osse centrum loopt leeg, wij lopen vol

We gingen als bartafels........... Verder weinig aan toe te voegen. 

 

 

2016

Allemachtig prachtig, wan schôn Oss

We veegde de straten schoon in ons allemachtig schôn Oss.

 

 

2015

Los Zand Sculpturen

Ode aan de zandsculpturen! Hoezo Los Zand?

 

2014

Los Zand blikt terug

Een terugblik, met voor de echte kenner zelfs een paar oude kielen in de optocht! Verder veul goedkeurende blikken van het publiek.

 

2013

Los Zand speelt vals

Zo vals mogelijk speulen met onze Harmonie.

 

 

2012

Echte Ossekoppen

We liepen in prachtige pakken als huisje. Met onze kop in goud door de gevel. 

 

 2011

Box Gala

15 blauwe kinderboxen waar evenveel gevaarlijke boksers in rondlopen en de Prins als speaker in de ring.

 

2010

Wij hebben wel een reuzerat

Winterland had er geen maar wij hadden er dus wel één en waren het ook nog. Iemand uit het publiek riep: "Och wan schôn haasjes!"   Ratten; REUZE RATTEN!!!!!!! Snapt u wel?

 

2009

Venezia’s Carnaval

Deze keer ging het over de ijskiosk die verplaatst moest worden. Alle dames prachtig uitgedost, zoals bij carnaval in Venetië. De heren als de uitbater van de ijssalon: Di Marco. 


2008

We geite er op los

Er is wat afgegeit deze optocht. In vrolijk groen met geitenpakken geiten wij er vrolijk op los. Met kleine geitjes die nog zo groen als gras waren en een geiteweitje op de kar. 
 

2007

Dweilen met de kraan open

We hadden dit jaar een mega biervat met een heuse confettispuiter als tapkraan. We hadden zelfs de krant gehaald. Niet omdat we de eerste prijs hadden, maar omdat het aggregaat i.c.m. confetti roet in ons bier gooide.

 

2006

Steekje Los

Dit jaar bewezen we dat het echt waar is: we hebben een steekje los!

 

 

2005

Carnavalsbal

Samen met Vrüg Ligt hebben we Oss en omgeving op stelten gezet met ons lied D’n Bouwmanbal. Het was dan ook logisch dit thema bij de optocht terug te laten keren. Onze prins was verkleed als Franz Jozef (uit Sissi) en werd voortgeduwd op een zeer getrouwe kopie van de Kiosk, de dames droegen mooie baljurken en waren prachtig geschminkt en de heren liepen rond in deftige pakken met een statige pruik op hun hoofd. Uit de kar kwam muziek van D’n Bouwmanbal en een Venetiaans Wals. Voor Franz Jozef was de dans voor de Ontmoeting met de Prinses Sissi van Oss to Vrüg Ligtenstein het hoogtepunt van de optocht.

2004

Feestlift

Omdat we dit jaar de zwaarste kar allertijden hadden gemaakt leek het ons een goed plan hier ook onze zwaarste mensen, Leon en Bertjan de liften te (power-)liften. Gelukkig bracht onze prinses Federlicht (Natasja) wat minder gewicht in de strijd voor de kar-sleurders om de feestliften naar de Rusheuvel te sleuren.

De loopgroep had uiteraard weer mooie pakken met een tweedelig masker op het hoofd (een mooie mens en een lelijke)

2003

Oog voor Oss

Met ogen op stelen en borden om onze weelderige lijven liepen we door het centrum van Oss. Op onze kar hadden een achttal maquetes gemaakt van markante gebouwen van Oss, zoals het Jan Cunen centrum. Prins Gerard (2e) stond in/op de bult van de Heuvel.

2002

Er broeit hier iets

Met geweldig mooie vogelpakken en nestjes rond ons buikje, een snavel op onze toet hebben we onze kar naar de Maaslandhal gesleurd.

 

2001

Dweikapel

Verkleed als dweilen hebben wij de optocht volbracht. Op de kar stond een mooie kapel met ons prinsesje Ria.

 

2000

We wagen het er op

Met botswagentjes, vouwwagen, kruiwagen en bestelwagen hebben voor de eerste keer meegedaan aan de grote optocht van het Ossekoppenrijk.